Zwangerschapsverlof voorbij

Zwangerschapsverlof voorbij

Wauw wat is dat hard gegaan zeg. 16 weken verlof! Morgen begin ik weer met werken. Quin is inmiddels ruim 3 maanden en ik heb ook weer zin om aan de slag te gaan. Hoe kijk ik terug op mijn verlof? En wat heb ik allemaal gedaan?

Eerste maand verlof – voor de bevalling
Het was begin september toen mijn verlof begon. Toevallig een periode waarin er heel veel familie en vrienden naar Ibiza kwamen voor vakantie. Deze maand heb ik vooral heel erg genoten van al het bezoek en aardig wat uurtjes op het strand doorgebracht. Fay had ik deze periode ook thuis gehouden van de opvang als een soort zomervakantie. Ik vond het ook veel te fijn om nog te genieten van het feit dat we nog met zijn drietjes waren. Ik voelde me inmiddels aardig groot en mijn buik zat wel flink in de weg met opstaan uit het zand, maar ik heb wel ontspannen kunnen beginnen aan de tweede bevalling.

De bevalling 
Op 24 september was ik 1 dag voorbij de uitgerekende datum. Ik was het eigenlijk wel zat en van mij mocht de kleine man nu toch echt wel komen. ‘s Morgens had ik nog een controle staan bij de gynaecoloog en zouden we spreken over eventueel inleiden als hij eind van de week nog niet geboren zou zijn. De beste man was namelijk al 4 kilo zagen ze op de echo en anders zou hij simpelweg te groot worden. Maar tijdens deze echo voelde ik wat spanning en had ik een harde buik. Nu had ik de laatste maand sowieso veel harde buiken, maar ik bleek al voor 50% weeën te hebben. Elke 5 minuten. De gynaecoloog sprak uit dat hij vermoedelijk dezelfde dag of anders de dag erna geboren zou kunnen worden.

Dat bleek te kloppen. Rond een uur of 2 zette de weeën echt door. Ik besloot om nog maar even wat schoon te maken in huis en de badkamer te soppen, want zitten wachten is niet echt mijn ding. Dat bleek effectief want om 5 uur checkte ik mijn vluchttas nog maar eens om vervolgens om half 6 naar de auto te lopen en Fay naar een goede vriendin te brengen. Half 7 waren we in het ziekenhuis en twee uurtjes later werd Quin Jozef geboren met een gewicht van 4,2 kilo. Eerlijk is eerlijk, middenin de weeen lijkt het enorm intens te zijn, maar de tweede bevalling is zoveel makkelijker dan de eerste. Vooral omdat het veel korter duurt. Naderhand was ik dan ook nog een heel stuk fitter dan dat ik was bij Fay. Ik kon zelfs gewoon gelijk lopen en stond de kleine man rustig zelf aan te kleden een uurtje later.

De eerste week
Waar ik bij Fay de eerste week enorm moest wennen aan gebroken nachten, borstvoeding geven en ik nog best wat lichamelijke ongemakken had viel dat bij Quin zo ontzettend mee. Het feit dat je weet wat je te wachten staat deze periode is al het halve werk. Daarbij was de bevalling zoveel sneller verlopen dat ik ook minder energie had verbruikt en verrassend snel weer fit was. Zo liep ik binnen een week alweer een uur buiten in de heuvels van Benimussa. Quin in een draagdoek en lekker wandelen in het zonnetje. Dat had ik tijdens mijn zwangerschap ook gedaan dus ging me nu ook prima af.

De maanden erna
Tijdens de maanden erna was ik drukker, omdat je met twee kinderen bezig bent. Maar geestelijk was ik zoveel rustiger. De nachten waren gebroken, maar hij sliep ook rustig 4 uur achter elkaar en ik kwam daardoor een heel stuk minder brak mijn bed uit dan bij Fay die maximaal 1,5 uur achter elkaar sliep de eerste 6 maanden. Het viel dus allemaal reuze mee.

Tijdens deze maanden besloten we om niet alleen maar thuis en in de natuur te genieten, maar juist ook om gewoon dingen te blijven ondernemen. Naar vrienden gaan, leuke markten, de stad in, naar het strand. Wat we ook deden, Quin sliep juist vaak op zijn best als er veel rumoer om hem heen was, vaak in de wagen maar ook in mijn draagdoek. Daardoor was ik relaxter en kon ik nog veel meer genieten. Ik heb veel leuke dingen gedaan maar ook met veel plezier thuis geknuffeld.

Weer aan de slag
Morgen ga ik weer aan het werk. Gelukkig werk ik in de winterperiode kortere dagen dan in de zomer, waardoor ik het ook helemaal niet erg vind om weer aan de slag te gaan. Ik werk bij het villaverhuurbedrijf Mi Casa Tu Casa Ibiza en heb hele leuke collega’s. Daarbij ga ik er ook gewoon even van genieten om even geen luiers te verschonen maar bezig te zijn met werk. Quin blijft nog een maandje thuis bij Rens en gaat daarna halve dagen naar de opvang. Ik hou jullie op de hoogte hoe ik het blijf combineren.

 

Geen reactie's

Geef een reactie