Kerst op Ibiza

Kerst op Ibiza

Kerst vieren op Ibiza tussen de palmbomen, klinkt niet verkeerd toch? Op Ibiza gaat het niet alleen om een Kerstdiner maar vaak om een Kerstlunch. Dit is waar je op Kerstavond, Eerste Kerstdag of Tweede Kerstdag het lekkerst kunt eten & wat er nog meer te doen is!

Gare du Nord
In het sfeervolle plaatsje San Joan ligt het restaurant Gare Du Nord. In de gezellige binnentuin is het echt culinair genieten. Van late lunch tot aan het diner, het is het ritje naar het noorden absoluut waard.

Escollera
Kerst vieren aan het strand is wel heel bijzonder. Aan het einde van het strand van Es Cavallet kun je bij de luxe beach club Escollera heerlijk eten. Van sushi tot typisch Spaanse gerechten of het speciale Kerstmenu, het is van hoge kwaliteit.

Casa Colonial
Als je dit restaurant niet kent rij je er zo voorbij. Aan de weg vanaf Ibiza-stad richting Sant Eularia ligt het aan het einde van een steile weg. Als je binnen bent voelt het net als thuiskomen. Open haard staat aan, prachtige houten balken aan het plafond en mooie patio, zeer goede service en ontzettend goed eten. De chefs zijn zowel Duits als Spaans.

Casa Maca
Dit is een recent geopende finca niet ver van Ibiza-stad. Sterker nog, je kunt vanaf het terras van Casa Maca de oude stad zien liggen. Ze serveren biologisch eten van het eiland en geven bekende gerechten speciale smaken door ze anders te kruiden en te bereiden.

Atzaro
In de prachtige binnentuin bij San Lorenzo heeft agroturismo Atzaro meerdere restaurants. Een van de die restaurants serveert een uitgebreide Kerstlunch. Ideaal als je behoefte hebt aan een ontspannen Kerst tussen de bloemen en vers verbouwde groente en fruit. Mocht je daarna nog zin hebben, kun je ook de spa nog induiken.

Wat is er te doen: 

Vara del Rey
Op het grote plein Vara Del Rey van Ibiza-stad staan houten huisjes waar je leuke onder andere Kerstdecoratie, sieraden en kleding kunt kopen. Uiteraard staat er aan het einde van het plein ook een gigantische Kerstboom. Het is niet zo heel groot, maar wel erg gezellig en heeft een totaal ander sfeertje in het heerlijke najaarszonnetje.

Las Dalias Kerstmarkt
De hippiemarkt in Sant Carlos wordt omgetoverd tot hippie Kerstmarkt. Het is vooral een hippiemarkt in iets kleinere vorm dan in de zomer in Kerstsfeer. Zeer geschikte plek om naar toe te gaan voor leuke Kerstcadeautjes.

Picknicken op het strand
Naast de vele kleinschalige evenementen in dorpjes en op boerderijtjes is deze periode favoriet bij mij vanwege het mooie weer en de rust op het eiland. Echt waar, mocht je eens willen ervaren hoe Ibiza in de winter is, kom in de Kerstvakantie. Geen Kerststress maar een heerlijk ontspannen Kerst in het zonnetje op het strand. Het wordt zonder twijfel de meest relaxte Kerst die je ooit gehad hebt.

 

Geen reactie's

Geef een reactie