De mooiste natuurverschijnselen van Ibiza

De mooiste natuurverschijnselen van Ibiza

Naast de schitterende baaitjes op Ibiza is heeft het eiland zoveel meer te bieden. Als je een natuurliefhebber bent hoef je je hier geen minuut te vervelen! Ik deel graag de mooiste natuurverschijnselen die je wil zien tijdens je vakantie!

Amandelbloesem
Kom je in februari of maart naar Ibiza? Dan bof je, want de amandelbloemen op Ibiza staan dan in volle bloei! De prachtige lichtroze en witte bloemetjes ruiken niet alleen heerlijk, maar zijn ook zo mooi om op de foto te zetten! In de vallei van Santa Agnes of in Benimussa zijn valleien vol te vinden. En vind je het tof om het s’avonds laat te zien? Walking Ibiza organiseert elk jaar een avond hike onder volle maan, waarbij de bloesem magisch oplicht door het maanlicht.

Rode aarde
Je verwacht misschien dorre lichtbruine aarde, maar het platteland van Ibiza is gezegend met veelal donkerrode aarde. Na het omploegen zien de velden er zo mooi uit! De rode aarde is vaak heel vruchtbaar en wordt dus ook graag gebruikt door boeren om groente en fruit te verbouwen.

Rotspartijen
Es Vedra is de meest bekende rots van Ibiza. De meeste toeristen willen deze magische rots, die bekend staat om zijn energieke en bijzondere straling, toch echt gezien hebben als ze naar Ibiza komen.  Maar er zijn meer minder bekende rotspartijen die rondom het eiland liggen. De zittende man in een stoel in de baai van Cala Benirras, de losse eilanden voor Cala Comte en de ‘poort van de hemel’ een rotsbrug in zee vlakbij Sant Mateo waar je met kleinere boten onderdoor kunt varen.

Graanvelden
Zo eind april, begin mei zijn de graanvelden op zijn mooist. Ze worden op Ibiza niet zonder reden ‘fields of gold’ genoemd. Bruidsparen worden er maar al te graag in gefotografeerd. Vooral vlak voor de zon ondergaat. Dan is het licht waanzinnig mooi op de graankoppen. Wacht niet te lang met het maken van een foto als je een mooi veld ziet. De dag erna kan het zomaar geoogst zijn.

Bijzondere rotswanden
Ibiza’s kustlijn is veelal rotsachtig, maar op een aantal plekken is het wel heel bijzonder! Wat dacht je van Atlantis, met bijzonder strak afgesleten rotsblokken waar je na een spannende afdaling (en pittige klim terug door mul zand) van kunt genieten. Of wat denk je van Punta Galera? Waar op de rotsen ineens perfect gevormde platforms te vinden zijn. Maar buiten de bijzondere vormen is er ook nog veel kleurvariatie te vinden. Rondom Sa Caleta zijn de rotsblokken en het zand ook, rood van kleur. Als je hier meer op let ga je ook zien hoeveel variatie er te vinden is op Ibiza.

Dubbele lente
Ibiza heeft eigenlijk maar drie seizoenen; lente, zomer, nog een keer lente en winter. De herfst slaan we de afgelopen jaren eigenlijk over. Geen gure wind of wekenlang regen, maar een hele zachte zonnige nazomer waardoor je tot december nog met je t-shirt op het strand kunt zitten. Genieten voor ons, maar ook de natuur doet het er goed op. De bloemen bloeien opnieuw in het najaar, er worden weer geitjes geboren en de droge graanvelden worden weer mooi groen na de iets koudere nachten op een dagje regen. Mocht je twijfelen of het in oktober nog wel de moeite is om naar Ibiza te komen, zou ik het absoluut aanraden. Houd er rekening mee dat de avonden en nachten iets kouder zijn, maar de dagen zullen veelal heerlijk zijn! Temperaturen waardoor je actiever kunt zijn dan in de zomer.

70 baaitjes
Het allergrootste voordeel van Ibiza is dat je tijdens je vakantie met gemak (of eerder keuzestress) elke dag een ander strand kunt bezoeken. Ik heb na bijna 6 jaar toch echt zo goed als alle baaitjes gehad en ze hebben allemaal hun eigen charme. Bredere en smalle intieme baaitjes, zacht fijn zand of iets grover. Met beach clubs of juist helemaal zonder voorzieningen, voor elk wat wils. Als het aan mij ligt zoek ik juist de minder drukke plekken op of ga ik heel vroeg ’s morgens zodat ik kan genieten van de rust en de mooie natuur!

Geen reactie's

Geef een reactie