De fijnste stranden met kinderen

Het eiland Ibiza heeft meer dan 55 baaitjes, van aardig breed tot heel idyllisch klein. Het merendeel van de stranden zijn zeer geschikt voor kinderen omdat de zee heel geleidelijk dieper wordt en er zelden golven zijn, maar uiteraard heb ik mijn favorieten. Stranden die net wat makkelijker te bereiken zijn, goede beach clubs hebben of een winkeltje voor wat te eten en waar veel andere kinderen komen. 

Cala Vadella
Dit is veruit de meest bekende baai om met je kinderen naar toe te gaan. Het is een besloten baai, niet te breed strand, heeft een aantal leuke restaurantjes, boetiekjes en een supermarkt achter het strand en bij restaurant Can Jaume vindt je van mei tot en met oktober een groot springkussen waar de kinderen zicht uitstekend kunnen vermaken. Een heel gemoedelijk strand voor families. 

Cala Llonga
Dit diepe strand is helaas wel omringd door een aantal hogere appartementencomplexen, maar het hele fijne zand, het heel langzaam diep wordende water en de grote speeltuin in het zand maken deze baai heel aantrekkelijk om naar toe te gaan met je kinderen. Ook hier vindt je achter het strand diverse winkeltjes, restaurantjes en een supermarkt. Hier kunnen jij en je kinderen zich prima vermaken.

Cala Bassa
Van alle stranden heeft deze baai veruit het fijnste en lichtste zand waardoor de zee hier echt azuurblauw is. Je vindt hier wel wat uitgaanspubliek vanwege de hippe beach club aan het strand maar als je iets meer aan de zijkanten van de baai gaat zitten heb je daar weinig last van. Mocht je zin hebben om wat watersporten te doen dan kan dat hier ook. Het een mooie baai om naar toe te gaan en vooral favoriet bij mij buiten de drukste zomermaanden.

In deze baai wordt getrommeld, gedanst, gelachen en genoten. Maar ook buiten dat kun je hier echt genieten met je kinderen.

Cala Benirras
Elke zondagmiddag verzamelen hippies en wannebe hippies zich op dit strand om al trommelend de zonsondergang te beleven. In deze baai wordt gedanst, gelachen en genoten. Maar ook buiten dat kun je hier echt genieten met je kinderen. Er zitten diverse restaurants direct aan het strand waardoor je ook kunt blijven hangen tot de zonsondergang. Leuk aan deze baai is dat er op zondagmiddag vanaf een uur of 4 ook een kleine hippiemarkt is.

Cala Nova
Deze baai is redelijk breed maar het strand en het water zijn hier prachtig en heel geschikt voor met kinderen. De chiringuito van Atzaro die hier aan het strand ligt is heel ontspannen om met je kinderen een goede (vega)burger te eten of een lekkere club sandwich. Gewoon heerlijk voor een dagje strand!

Cala San Vincente
Dit 400 meter brede strand is een van de breedste van de door mij geselecteerde stranden, maar omdat het hier vanwege de ligging op het eiland vaak niet heel druk is, is dit een uitstekende plek om met je kinderen te vertoeven. Ook hier een heel gemoedelijk sfeertje. Het ligt veel te ver van de clubs af, dus uitgaanspubliek kom je hier niet tegen, maar vooral families die voor de rust naar Ibiza zijn gekomen.

Geen reactie's

Geef een reactie