2x totaal anders zwanger

Elke zwangerschap is uniek, dat vertelde vrijwel elke vrouw die al meerdere kinderen op de wereld gezet had. Maar nu ik zelf twee koters op de wereld gezet heb weet ik dat dit ook echt zo is. Dit waren de vier grootste verschillen tussen de zwangerschap van Fay (van oktober ‘16) en Quin (september ‘18).

De hele dag trek versus misselijk
Waar ik bij mijn eerste zwangerschap eigenlijk de hele dag trek had en aardig wat chocola, ijsjes en ander lekkers naar binnen gewerkt heb, was ik bij de tweede zwangerschap juist veel misselijk. Zelfs van een slokje water kon ik al misselijk worden. Om de misselijkheid in het gareel te houden heb ik in 9 maanden tijd bijna 300 Rennies naar binnen gewerkt, dronk ik elke dag een blikje cola om mijn lunch te laten zakken en kon ik ‘s avonds vaak niet echt genieten van mijn eten. Tot tekorten heeft dit niet geleid, want Fay werd geboren met 3550 gram en Quin met 4200 gram.

Overall rond versus voetbalbuik
Toen ik zwanger was van Fay bleven de kilo’s vooral op de BBB zones plakken maar hield ik ook meer vocht vast in mijn benen. Dit schijnt vaak voor te komen als je zwanger bent van een meisje zeiden ze in het ziekenhuis. Toen ik bij de tweede zwangerschap mijn buik vooral in een balvorm naar voren groeide voelde ik me daardoor wel fitter en kon ik makkelijker bewegen. Ook dit schijnt kenmerkend te zijn voor zwanger zijn van een jongen. Ik kan niet anders dan zeggen dat ik blij was hoe ik de tweede keer zwanger was.

Bij mijn eerste zwangerschap was ik me bewust van elke schopje, bubbeltje, voelde ik de hik en was ik ontzettend bezig met het zwanger zijn. Ik heb er daardoor misschien ook wel meer van genoten dan bij mijn tweede zwangerschap.

Zeer bewust zwanger versus o ja ik ben zwanger
Bij mijn eerste zwangerschap was ik me bewust van elke schopje, bubbeltje, voelde ik de hik en was ik ontzettend bezig met het zwanger zijn. Ik heb er daardoor misschien ook wel meer van genoten dan bij mijn tweede zwangerschap. Doordat Fay al rondliep (lees regelmatig de benen neemt en ik erachter aan moest) en ik druk was met werk sta je veel minder stil bij het zwanger zijn. Pas toen ik met verlof ging kon ik er echt van genieten.

Onzeker versus vol vertrouwen
Dit geldt eigenlijk niet alleen voor tijdens de zwangerschap maar vooral ook voor na de bevalling. Bij de eerste was ik heel onzeker over of ik een goede moeder zou zijn en of ik bijvoorbeeld zou begrijpen wat Fay zou willen als ze huilde.  Bij Quin had ik daar geen last van. Ik wist wat ik moest doen en herken veel sneller wat er aan de hand is als hij huilt. De angst en onzekerheid hebben plaats gemaakt voor rust en vertrouwen. En dat is echt een verademing!

Geen reactie's

Geef een reactie